Bannister Advocaten verkrijgt vrijspraak voor vermeende aanranding

Man vrijgesproken door de Rechtbank van Eerste aanleg te Oudenaarde voor de vermeende aanranding op een 13-jarige.

Feiten

De man werd verdacht van aanranding van de eerbaarheid op een persoon die de volle leeftijd van 16 jaar nog niet bereikt heeft.

Het strafdossier nam een aanvang wanneer het vermeende slachtoffer in een video-verhoor verklaarde dat de man bij haar in bed zou zijn gekropen.

Hij zou haar hebben gestreeld terwijl hij zichzelf masturbeerde, waarna hij klaarkwam.

De man ontkent de feiten.

Naar aanleiding van het voorgaande werd hij onderworpen aan een polygraaftest.

Het resultaat van de test bleek echter leugenachtig te zijn.

Voor de verdediging ten gronde werd beroep gedaan op BANNISTER ADVOCATEN.

Vermoeden van onschuld bij aanranding

Advocaten Sanne DE CLERCK en Lisa-Marie PARMENTIER namen de verdediging waar.

Er werd gewezen op de summiere verklaringen van het vermeende slachtoffer, de waarachtigheid ervan, de consistentie van de verklaringen van hun cliënt en de relativiteit van de polygraaftest.

“Een polygraaftest meet spanning. Deze spanning heeft dan niets met liegen te maken maar kan te maken hebben met de ongerustheid over een onterechte verdenking die het gevolg kan zijn van een vals-positief testresultaat.”

Er diende besloten te worden dat de schuld van hun cliënt niet door het Openbaar Ministerie werd aangetoond. Er is sprake van een gerede twijfel en die dient in het voordeel van de verdachte geïnterpreteerd te worden.

Het Openbaar Ministerie hield echter voet bij stuk en vorderde een gevangenisstraf van 2 jaar.

Vrijspraak aanranding

De Rechtbank volgde de door Mtr. DE CLERCK en Mtr. PARMENTIER ontwikkelde argumentatie en sprak de man vrij voor het hem ten laste gelegde feit.

“Aan de hand van het voorliggend strafonderzoek, zijn er onvoldoende elementen die ondubbelzinnig tot de schuld van de beklaagde kunnen doen besluiten. Hoewel zijn schuld evenmin uit te sluiten is, is er wel sprake van gerede twijfel, die in zijn voordeel dient te worden geïnterpreteerd.”

Wilt u hierover meer informatie of wilt u een advocaat aanranding, neem dan gerust contact met ons op via info@bannister.be of 03/369.28.00

22 mei 2020