Advocaat openbare zedenschennis – hulp op maat van jouw zaak

 

Word je verdacht van openbare zedenschennis gepleegd te hebben? Op dit misdrijf staan vaak hoge straffen en er kan een strafrechtelijke veroordeling op je strafblad komen. Daarom is het van belang om dit zo goed mogelijk aan te vechten en deze aanklacht serieus te nemen. 

 

Een gespecialiseerde advocaat openbare zedenschennis in de arm nemen, is daarom essentieel. Onze advocaten helpen je deze aanklacht aan te vechten en zorgen ervoor dat je optimaal wordt verdedigd. Dankzij onze ervaring en expertise zijn wij het ideale advocatenkantoor in Antwerpen en Vlaanderen voor openbare zedenschennis en andere zedenfeiten. 

 

Heb je vragen of wil je snel juridische ondersteuning? Neem dan via de contact pagina contact met ons op of vul het onderstaande formulier in en wij helpen je dan zo snel mogelijk verder. 

 

   

  Wat is openbare zedenschennis?

  Onder openbare zedenschennis vallen handelingen, die in strijd zijn met de algemeen aanvaarde zeden en normen. Omdat dergelijke handelingen door een meerderheid van de bevolking als onacceptabel worden gezien of zelfs angst en een morele schok teweegbrengen, wordt dit strafrechtelijk bestraft. Deze regels zijn specifiek in de artikelen 383 en 385 van het strafwetboek opgenomen.

   

   

  Advocaat openbare zedenschennis antwerpen

   

   

  Voorbeelden van openbare zedenschennis

  Naakt zijn in openbare ruimtes: één van de meest voorkomende vormen van openbare zedenschennis is naakt zijn in de openbare ruimte. We spreken van dit misdrijf als iemand naakt rondloopt in een openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld een park of een straat. Er is echter wel een uitzondering op deze regel als er een specifieke toegestane locatie is om dit te doen zoals bijvoorbeeld nudistenstranden.

   

  • Opzettelijk ontbloten van intieme delen: dit omvat situaties waarin iemand bewust zijn of haar geslachtsdelen in een openbare omgeving toont. Dit wordt vaak als zeer aanstootgevend beschouwd, zeker wanneer deze ontbloot worden in het bijzijn van minderjarigen. 
  • Seksuele handelingen in het openbaar: seksuele handelingen zoals geslachtsgemeenschap of masturbatie op openbare plaatsen valt ook onder openbare zedenschennis. Vaak staan hier boetes op en kan dit leiden tot een strafblad. 
  • Obscene gebaren of taalgebruik: het maken van obscene gebaren of het gebruiken van grove, seksueel expliciete taal in een openbare setting kan ook als openbare zedenschennis worden beschouwd. Hoewel dit niet vaak leidt tot een juridische procedure, zijn stevige boetes wel vaak mogelijk. 
  • Exhibitionisme: dit verwijst naar het gedrag waarbij iemand opzettelijk seksuele opwinding zoekt door zichzelf bloot te stellen aan onbekenden op openbare plaatsen. Exhibitionisme ten opzichte van minderjarigen kan leiden tot zware straffen en boetes. 

   

  Straffen op openbare zedenschennis en exhibitionisme

  Volgens artikel 385 van het strafwetboek kan men bij veroordeling voor openbare zedenschennis een gevangenisstraf van acht dagen tot één jaar en een boete van 156 euro tot 3.000 euro opgelegd krijgen. 

   

  Als het misdrijf wordt gepleegd in het bijzijn van minderjarigen onder de 16 jaar dan wordt dit als een verzwarende omstandigheid gezien. De straffen worden dan verhoogd naar een gevangenisstraf van één maand tot drie jaar en een boete van 600 euro tot 6.000 euro.

   

  De rechter heeft veel speelruimte en kan dus een zware of een lichte straf opleggen. De uiteindelijke strafmaat hangt van diverse factoren af zoals de ernst, de verdediging, eerdere veroordelingen zoals verkrachting of grooming.

   

  In gevallen van recidive kan de rechter besluiten om de straf te verdubbelen. Straffen worden individueel bepaald, waardoor het lastig is om vooraf de exacte strafmaat te voorspellen. Daarom wordt het sterk aangeraden om een beroep te doen op een gespecialiseerde advocaat openbare zedenschennis om je de best mogelijke verdediging te bieden en je zorgvuldig te adviseren. 

   

  Waarom zou je een gespecialiseerde advocaat openbare zedenschennis inhuren?

  Openbare zedenschennis is een ruim begrip waar interpretatie en individuele omstandigheden een grote rol spelen. Het inhuren van een advocaat met een specialisatie in openbare zeden is daarom een belangrijke stap om je rechten optimaal te verdedigen. 

   

  • Expertise in specifieke wetgeving: openbare zedenschennis valt onder specifieke juridische kaders met complexe wetgeving. Een openbare zedenschennis advocaat heeft diepgaande kennis van de relevante wetten en weet wat essentieel is voor een effectieve verdediging.
  • Extensieve ervaring: advocaten die gespecialiseerd zijn in dit type zedendelicten hebben vaak ervaring met vergelijkbare zaken. Deze vorige ervaring stelt hen in staat om de nuances van een zaak beter te begrijpen en om effectieve verdedigingsstrategieën te ontwikkelen. Zij weten namelijk welke argumenten werken en welke niet. 
  • Advies over straf en verdediging: een gespecialiseerde advocaat kan adviseren over de mogelijke strafmaat en de beste verdedigingsstrategieën voor jouw zaak. Doordat de rechter een ruime interpretatie heeft, is een verdedigingsstrategie op maat van groot belang. 
  • Vertegenwoordiging, bemiddeling en onderhandeling: de advocaat kan de cliënt vertegenwoordigen in de rechtbank en daarnaast met de aanklager onderhandelen. Dit kan leiden tot een vermindering van de straf. Ook is het mogelijk om te bemiddelen tussen jou en het slachtoffer in het geval er een burgerlijk proces wordt gevoerd. 
  • Bescherming van jouw rechten: een gespecialiseerde advocaat zorgt ervoor dat de rechten van de cliënt gedurende het hele juridische proces worden beschermd. Wij zorgen ervoor dat je een eerlijk proces krijgt, naar jouw kant van het verhaal wordt geluisterd en dat je niet onrechtmatig wordt behandeld. 

   

  Contacteer een openbare zedenschennis advocaat

  Heb je nu behoefte aan een gespecialiseerde advocaat in deze materie of zit je met een vraag over openbare zedenschennis? Neem dan nu contact op met een openbare zedenschennis advocaat in Antwerpen van ons en wij helpen je dan zo snel mogelijk verder met advies op maat voor jouw zaak!